Καθημερινά 9:00 πμ - 9:00 μμ
xylopites-ogkranten-me-tyria-kai-rigani

Υλικά (για 4 – 5 άτομα)

  • 1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο (ή κατίκι Δομοκού)
  • 200 γρ. γραβιέρα, κατά προτίμηση Αμφιλοχίας, τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη χοντροκομμένη ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και όταν ζεσταθεί και αρχίσει να βγάζει το άρωμά του, ρίχνουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε, αφήνουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτά και προσθέτουμε 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, έτσι ώστε να αρχίσει να βράζει, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για να ελέγχουμε τα υγρά και προσθέτουμε λίγο – λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται, ώστε να βράσουν οι χυλοπίτες και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Ρίχνουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Σκορπάμε από πάνω τα τυριά και ψήνουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά, ίσα να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα.

Τι πίνουμε: Μπορούμε να συνοδεύσουμε με κρασί κόκκινο ή ροζέ (ξηρό) και θα ’ναι όλοι ευχαριστημένοι.

Μυστικό: Μια άλλη παραλλαγή είναι να ανακατέψουμε 400 γρ. γιαούρτι με τη γραβιέρα και τις χυλοπίτες, να τα αδειάσουμε στο ταψί και να τα ψήσουμε για 15 λεπτά.

Άλλες συνταγές

Υλικά 2 γεμάτες χούφτες χυλοπίτες 2-3 γινομένες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ λάδι (ή βούτυρο γάλακτος) αλάτι (ή 2 κύβους Maggie/Knorr κόττας) πιπέρι φέτα Πως γίνεται Τρίβουμε τις φρέσκιες

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 2 φλ. τσαγιού αλεύρι αλάτι νερό όσο πάρει 3 αβγά 120 γρ. βούτυρο ΥΛΙΚΑ αλεύρι αυγά βούτυρο αλάτι νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ευριστόν ή Υβριστόν, που είναι οι σπιτικές

Τα νέα μας

Η συνεργασία μας με τη βιοτεχνία παραγωγής τυροκομικών ΡΑΓΙΑΝ επισφραγίστηκε με μία όμορφη εκδήλωση. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων 2024, στολίσαμε τα προϊόντα μας και τα παρουσιάζουμε στο κοινό μας.

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή μας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το περίπτερό μας, στο κτήριο 4, στημένο και οργανωμένο άψογα όπως πάντα, με την παρουσία όλου του προσωπικού του εργοστασίου μας

Εκσυγχρονίσαμε τη νέα γραμμή παραγωγής για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας σε ολόκληρη την Ελλάδα λόγω αυξημένης ζήτησης. Βρήκαμε μια καλή ευκαιρία, να εκσυγχρονίσουμε και τη συσκευασία των

Μας επισκέφτηκαν τα παιδιά του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς μαζί με τους δασκάλους τους. Έγινε ξενάγηση σε όλους τους χώρους της βιοτεχνίας μας, ώστε να παρακολουθήσουν τα παιδιά όλα τα