Menu

Menu

Γιατί στην Κρήτη;

Αναζήτηση

Άλλα έργα

Αυτόνομες κατοικίες στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Εννέα αυτόνομες κατοικίες, οι τρείς με 2 ΔΣΚWC και έξι studios με αυτόνομο ιδιωτικό χώρο. Κάθε μία περιλαμβάνει μοντέρνα αισθητική με παραδοσιακά πετρόχιστα στοιχεία, ενεργειακή απόδοση Α, βιολογικό καθαρισμό, κλιματισμό

Διαμερίσματα και κατάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης

Οικοδομή με μοντέρνα κατασκευή, κοντά στη θάλασσα στη Χερσόνησο του Ηρακλείου. Περιλαμβάνει ακάλυπτο χώρο καθώς και ένα αίθριο φωτισμού και αερισμού στη μέση της κατασκευής. Αποτελείται από ισόγειο και τρείς

Συγκρότημα 2 κτηρίων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Σε κεντρικό αλλά ήσυχο σημείο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, κατασκευάσαμε ένα μεγάλο έργο.

Η κατασκευή περιελάμβανε δύο κτίρια σε κοινό οικόπεδο με διαμόρφωση χώρου, τέσσερις ορόφους και κλειστά και ανοιχτά πάρκινγκ.
Κατασκευή πολυτελείας που περιλαμβάνει διαμερίσματα 2, 3, 4 και 5 υπνοδωματίων καθώς και 1, 2 και 3 μπάνια.

Συγκρότημα επτά μεζονετών στο Ηράκλειο Κρήτης

Επτά μεζονέτες σε υπέροχο σημείο στο Ηράκλειο Κρήτης. Το έργο ολοκληρώθηκε σε 19 μήνες και χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονες κατασκευαστικές λεπτομέρειες, και άριστα υλικά. Περιλαμβάνει ιδιωτικό ακάλυπτο χώρο για κάθε μεζονέτα, υπόγειο χώρο, και δύο ορόφους με σοφίτα.
Το καθένα απ’ αυτά είχε από 3 έως 5 υπνοδωμάτια και 2 έως 3 μπάνια.

Συγκρότημα αναψυχής στην Αμμουδάρα Ηρακλείου

Από το 2005 ενοικιάστηκε χώρος 2.250 τ.μ. στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

Ο ανακαινίστηκε και έγιναν καταστήματα: πιτσαρία, καφέ, αίθριο bar και ανακαινίσθηκαν πληρως οι δύο πισίνες (μία μεγάλη και μία παιδική). Η επιχείρηση λειτούργησε επί πενταετίας με μεγάλη επιτυχία.

Η απόλυτη είσοδος στην διαχείριση ακινήτου στην Κρήτη.

logo-big
giati-stin-kriti

Πληροφορίες

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο μεγαλύτερο σε έκταση της Μεσογείου, μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία, την Κύπρο και την Κορσική.

Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο, το οποίο είναι έδρα της περιφέρειας Κρήτης που συμπεριλαμβάνει γειτονικά νησιά και νησίδες. Με πληθυσμό 617.360 κατοίκων, περίπου 160 χιλιόμετρα νότια της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας και εκτεινόμενη από τα δυτικά προς τα ανατολικά, βρέχεται βόρεια από το Κρητικό πέλαγος και νότια από το Λιβυκό πέλαγος.

Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, διατηρώντας τα δικά της πολιτισμικά στοιχεία.
Κατά τα έτη 3000 π.Χ.–1400 π.Χ. ήκμασε στο νησί ο Μινωικός πολιτισμός, ο αρχαιότερος πολιτισμός της Ευρώπης, με κυριότερα κέντρα του την Κνωσό, τη Φαιστό, τα Μάλια, τη Ζάκρο και τα Γουρνιά όπου βρέθηκαν ανακτορικά συγκροτήματα.

Η Κρήτη βρίσκεται στο νότιο άκρο του Αιγαίου πελάγους και καλύπτει μια περιοχή 8.336 τ.χλμ. Ο μόνιμος πληθυσμός της είναι 623.065 κάτοικοι, ενώ ο πραγματικός, ντε φάκτο, 682.928 σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έχει μήκος περίπου 260 χιλιόμετρα και ποικίλλει στο πλάτος από μέγιστο 60 χιλιομέτρων, από το ακρωτήριο Δίον έως το ακρωτήριο Λίθινο, σε ελάχιστο 12 χιλιομέτρων στον ισθμό της Ιεράπετρας στην ανατολική Κρήτη. Η ακτογραμμή της παρουσιάζει βαθύ γεωγραφικό διαμελισμό, ο οποίος παρουσιάζει στην Κρήτη πάνω από 1.000 χιλιόμετρα ακτών.

Η Κρήτη ανήκει στη μεσογειακή κλιματολογική ζώνη που προσδίδει τον κύριο κλιματικό χαρακτήρα της, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως εύκρατο. Η ατμόσφαιρα μπορεί να είναι αρκετά υγρή, ανάλογα με την εγγύτητα στη θάλασσα. Ο χειμώνας είναι αρκετά ήπιος και υγρός, με αρκετές βροχοπτώσεις, ως επί το πλείστον, στα δυτικά τμήματα του νησιού.

Η χιονόπτωση είναι πολύ σπάνια στις πεδινές εκτάσεις, αλλά αρκετά συχνή στις ορεινές. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται στους 25 με 30 βαθμούς Κελσίου[εκκρεμεί παραπομπή], οπωσδήποτε πιο χαμηλά από εκείνο την ηπειρωτική Ελλάδα. Η νότια ακτή, συμπεριλαμβανομένης της πεδιάδας της Μεσαράς και των Αστερούσιων ορέων, απολαμβάνει περισσότερες ηλιόλουστες ημέρες και υψηλότερες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε σχέση με την υπόλοιπη μεγαλόνησο.

Στη Κρήτη ομιλείται από τη πλειοψηφία των κατοίκων η Κρητική διάλεκτος. Υπάρχει μεγάλη παράδοση στη μαντινάδα.Η Κρήτη επίσης είναι γνωστή για τη παραδοσιακή μουσική της, χαρακτηριστικά όργανα της οποίας είναι πρωτίστως η κρητική λύρα και το λαούτο και δευτερευόντως το βιολί, το μαντολίνο και η ασκομαντούρα. Μερικοί από τους γνωστότερους Κρητικούς μουσικούς είναι ο Νίκος Ξυλούρης, ο Θανάσης Σκορδαλός, ο Κώστας Μουντάκης και ο Ψαραντώνης.

Μεγάλη παράδοση υπάρχει και στο χορό με αρκετά διαφορετικά είδη. Από τους πιο γνωστούς χορούς είναι ο σιγανός, ο πεντοζάλης, ο συρτός ή χανιώτης, η σούστα και ο καστρινός ή μαλεβιζιώτικος.

Η οικονομία της Κρήτης, η οποία βασιζόταν κυρίως στη γεωργία, άρχισε να αλλάζει ορατά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Ενώ διατηρείται η παραδοσιακή έμφαση στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, λόγω του κλίματος και της έκτασης του νησιού, παρουσιάζεται μια πτώση στις κατασκευές, καθώς και μια μεγάλη αύξηση στην παροχή υπηρεσιών (κυρίως σχετικών με τον τουρισμό). Και οι τρεις αυτοί τομείς της κρητικής οικονομίας, η (γεωργία, η επεξεργασία-συσκευασία, και οι υπηρεσίες), συνδέονται άμεσα και αλληλοεξαρτώνται.

Το νησί διαθέτει τρεις σημαντικούς αερολιμένες: τον αερολιμένα Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα σε κίνηση Επιβατών και εμπορευμάτων, τον αερολιμένα Ι. Δασκαλογιάννης στα Χανιά και το νέο, μικρότερης έκτασης αερολιμένα στη Σητεία.

Με λίγα λόγια, ονειρεμένος προορισμός η ΚΡΗΤΗ !!!